Om

Hej, vi er Taunhaus.

Taunhaus er et dansk designfirma grundlagt i 2016 i København af to arkitekter og en designer. Navnet, der betyder byhus, symboliserer vores forhold til byen og den arkitektur, som præger den.

Vi omsætter vores kærlighed til arkitekturen i plakatkunst. Plakaterne viser udvalgte bygninger, der fremstilles i arkitektens klassiske tegningsform: isometrien. Dvs. at bygningen ses udefra uden perspektiv. Det grafiske design er således inspireret af arkitekturen og gentænker en lang tradition, fra konstruktivisme til Bauhaus og funktionalisme, på en ny og moderne nordisk måde. Formålet er at fange den arkitektoniske idé bag bygningerne i en minimalistisk, grafisk fortolkning, der skærer alt det overflødige fra, for at nå ind til det væsentlige. Herudfra har vi udviklet vores minimalistiske stil, der lader dele af motivet forsvinde og nærmer sig det abstrakte, som et stykke arkitektonisk grafik.


Om plakaterne.

Taunhaus’ plakater er grafiske fortolkninger af eksisterende bygninger. Med vores plakater, ønsker vi at fremhæve og hylde den arkitektur, der har en særlig betydning for byen og dens indbyggere. For os handler det rigtige taunhaus nemlig både om den gode arkitektur, der afspejler sin tid, og om det liv som den rummer.

Motiverne svarer til byens stadige skift mellem gammelt og nyt, og er ligesom byen selv fra mange forskellige perioder (okay, måske har vi en særlig kærlighed for modernismen). Mens nogle motiver viser berømte værker, forestiller andre det mere oversete eller undervurderede, som fortjener at blive set i et nyt lys. Der er simpelthen tale om en uhæmmet subjektiv udvælgelse, som udelukkende bygger på vores begejstring for huse, der betyder noget for alle os, der færdes i og omkring dem. Her på vores hjemmeside kan du læse en kort beskrivelse af hvert motiv, der forklarer hvorfor vi er så begejstrede for netop de bygninger, vi har valgt.

Alle vores plakater er designet og produceret i Danmark og har et specifikt serienummer, der identificerer dem i rækken af designs. Vi tænker naturligvis både på kvaliteten og hensynet til miljøet, så vi trykker plakaterne på miljøvenligt 200g/m2 mat, ubestrøget genbrugspapir, der behandles med vandlak. Nye motiver bliver løbende føjet til samlingen. Følg os på Facebook og Instagram for at holde øje med det hele.